Himmah

"AKU INGIN menyampaikan DAKWAH ini sampai kepada JANIN di PERUT IBUNYA"-Hassan al-Banna

Wednesday, July 18, 2012

bosan ? think again...

"bosannye hari ni, tak tahu nak buat apew. any idea ?","bosan la pulak cuti lame-lame kat rumah ni","hari ni aku nak online FB dari pagi sampai malam, bosan sangat tak tahu nak buat ape","bosanlah weekend ni, ade movie best tak ?" ...

dan bermacam-macam lagi status FB yang pernah aku perasan, bagi meluahkan rasa kebosanan sesetengah mereka di luar sana...


Pernah berpesan as-Syahid Imam Hassan al-Banna:

"al wajibat aksaru minal awqat
yang bermaksud, 
"perkara yang perlu dilakukan lebih banyak dari masa yang kita ada".

Kalaulah mereka mengerti masalah umat makin meruncing dewasa kini, dan kerja yang perlu dilakukan untuk menanganinya lebih banyak dari tenaga dan masa yang kita ada, pastinya perkataan 'bosan' tidak pernah wujud dalam kamus hidup mereka...

Jika dan jika mereka mengerti...

No comments:

Post a Comment